Madlavningskursus Albergo la Baita

Kommentarer fra rejsedeltagere der deltog i madlavningskurset i september måned:

Hvis man vil opleve uspoleret toscansk natur og lære, hvordan man laver traditionelle italienske retter, er madlavningskurset i Albergo la Baita et oplagt rejsemål. Kurset finder sted i middelalderlandsbyen Corfino på et lille hotel, der drives af far, mor og datter - en meget charmerende familie. Datteren Martina taler flydende engelsk og kender efterhånden også en del danske ord, da der i flere år har været hold danskere på madlavningskurset. Martina er til stede fra morgen til aften og med på alle udflugter. Hendes indsats er forrygende, også som oversætter for hendes far Roberto, der har stor viden om områdets historie, natur og egnens vine. Hendes altid smilende mor Mara er ferm i køkkenet og god til at demonstrere alle de praktiske detaljer ved madlavningen.

Vi var 12 deltagere på kurset (max. 11 pers. i 2017), lige passende til at alle kunne medvirke aktivt i madlavningen, men også nok til at enkelte kunne ”springe over”, hvis de havde andre gøremål. Folk, som undrer sig over italienernes hang til pastaretter, vil få et andet forhold til pasta, når de har oplevet, hvor lækre disse retter kan være, når de tilberedes med hjemmelavet pasta og ikke den fra supermarkedet. En særlig oplevelse var det, at lave pesto med vilde krydderurter, som vi indsamlede på de nærliggende bjergskråninger. Vi fik ved kursets start udleveret en opskriftsamling, som undervejs blev suppleret med mange gode køkkenfif.

Madlavningen blev afvekslet med vandreture i de smukke omgivelser, udflugter til et lokalt ostemejeri og en vinproducent samt en heldagstur til Lucca, som ud over at være en velbevaret middelalderby også har masser af gode shoppemuligheder.

Sidst, men ikke mindst var det et arrangement, hvor alle var glade. Glade for den gode modtagelse, de gode værelser, de veltilrettelagte udflugter og specielt glade for sammen at kunne tilberede og indtage talrige velsmagende retter ledsaget af Robertos udvalgte vine. Der var knus til alle ved afrejsen.

Kommentarer fra rejsedeltagere der deltog i madlavningskurset i september måned:

En helt igennem fantastisk tur, som oversteg mine forventninger med højder.
Corfino er meget smuk og fredfyldt. Hotellet skønt, og drevet som familiehotel, og jeg følte mig utrolig velkommen som en del af familien.
Madlavning dagene var intense og lærerige – og maden var pragtfuld (også den vi selv lavede).
Jeg har fået rigtig meget med hjem om den italienske madkultur og minder om et ganske særligt smukt sted.

Kommentarer fra rejsedeltagere der deltog i madlavningskurset i juli måned:

Her en uge efter hjemkomsten  fra Madlavningskursus på Albergo la Baita er vi stadig ikke rigtig landet efter en fantastisk god uge. Vi var et hold på 12 mennesker (max. 11 pers. i 2017), enlige såvel som par, som fik et indblik i toscansk madlavning og fremstilling af denne. Vi lavede mad sammen med Mara – Martina, hendes datter, oversatte til engelsk – i det hyggelige køkken af ældre dato, hvor vi alle havde ”fingrene i det hele”. Roberto, der ejer hotellet, fortalte hver dag om vinen og maden vi skulle have. Derudover var der arrangeret et par vandreture og  en bustur til Lucca, en skøn by, hvor vi spiste frokost og så byen sammen med Martina. En dag var vi med bus Castelnuovo de Garfagnana, hvor vi var på et ostemejeri og vi spiste frokost i en vinbutik – et rigtig spændende og hyggeligt sted.

Albergo la Baita er et rigtig hyggeligt hotel, skønt beliggende med en fantastisk udsigt over bjergene. Det drives som et famlieforetagende og alle er utrolig servicemindede.

Fotografierne fortæller det hele:
Glade smil, dejlig mad og vin, smuk natur, ømme lægge, og en lille tåre i øjekrogen ved afsked

 Hvad synes du om Garfagnana området?
Utrolig smukt område og man får lyst til at komme igen

 Hvad synes kursets indhold og sammensætning heraf?
 Det var rigtig godt skruet sammen og det hele gik gnidningsløst, da det var muligt at bytte lidt om på aktiviteterne da vejret drillede (hvem kan være ked af at bytte en vandretur ud med et hyggeligt køkken når regnen øser ned)

Hvad synes du om madlavningsdelen?
Vi beundrer Mara, som kan trylle i det lille køkken med 12 mennesker (max. 11 pers. i 2015) omkring sig og lære fra sig. Det er selvfølgelig også Martinas fortjeneste, for uden hende kunne det slet ikke lade sig gøre. Vi fik et fint indblik i det Toscanske køkken og nu går vi selv i krig med det herhjemme.

 Hvad synes du om de andre ture/udflugter?
Vi synes rigtig godt om udflugterne. Vi er dog lidt ligeglade med de der markeder, men så var der jo andre muligheder for at opleve lidt på egen hånd. Vi synes at både besøget på Mejeriet og hos Andrea var nogle rigtig gode oplevelser. Det var bestemt også en sjov oplevelse, da vi spiste på restauranten i Lucca.

Der er kun en ting man lige skal vænne sig til- og det er at mad er noget der fortæres i en rasende fart – men det er jo en del af at rejse – nye lande, nye skikke..

Hvad synes du om medarbejderne på La Baita?
Har vi ikke en finger at sætte på – søde smilende og professionelle i deres arbejde, det kniber lidt med kommunikationen, for os der ikke taler italiensk.

 Var det et problem at informationerne var på engelsk?
Vi havde ingen problemer med det engelske – det var faktisk rigtig godt at få det i brug og vi har ikke behov for informationer på dansk

Hvordan synes du prisen er i forhold til indholdet af turen?
Vi synes vi fik fuld valuta for pengene

Tilbage til Albergo la Baita