Madlavningskursus Villa Fabio

FRA
7.200
/
TIL
8.100
Bestil kursus Forespørg på kursus
antal boliger

8 boliger

antal personer

1 - 2 pers

størrelse af pool

8 x 4 m


Ikke langt fra Pisa og Firenze og i vinområdet Chianti Colline Pisane, har vi fundet stedet Villa Fabio som ligger i gåafstand til borgbyen Lari.
Lari er en lille hyggelig by med flotte middelalderhuse, og naturligvis er her også barer, restauranter og  indkøbsmuligheder. Villa Fabio danner rammen om vores kursusuge med toscansk madlavning og udflugter i området. Villa Fabio består af 9 flotte lejligheder, restaurant og et flot poolområde. Stedet drives som et familieforetagende. Fabio styrer reservationerne og vinkælderen, ligesom han selv serverer i restauranten. Hans kone Tatiana står i køkkenet og fremtryller de gode kulinariske egnsretter fra Toscana. Datteren Serena, som taler rigtig godt engelsk, hjælper til overalt og hun giver gerne gode råd om oplevelser i området. 

 

 

 

 

På madlavningskurset lægges der vægt på, at alle får mulighed for at prøve at tilberede nogle af de retter, der hører til i det traditionelle italienske køkken så som: hjemmelavet pasta, bruchetta, pizza, kødretter, saucer og desserter.
I Toscana er der en stærk sammenhæng mellem mad, kultur og natur. Stoltheden over de gode lokale råvarer og egnens traditionelle specialiteter er noget af det, som Tatiana lægger stor vægt på, når hun tryller på Villa Fabio.

 I løbet af ugen besøger vi også producenter af lokale specialiteter som oste, vine, og charcuteri, og vi smager på forskellige vine, som Fabio med stor begejstring vil introducere os for.
Når vi ikke svinger med pastadejen eller smager kødretten til, så er der besøg på markedet i Livorno, den berømte pastafabrik i Lari, og der er udflugter til Pontedera (Vespa museum) og ikke mindst en hel dag i skønne Firenze.
Efter en uge i gastronomiens tegn er man godt klædt på, så man bagefter kan trylle for venner og familie hjemme i Danmark med specialiteter fra Toscana.

Dag til dag program:

Dag 1:

Ankomst til Villa Fabio i løbet af eftermiddagen. Vi kan være behjælpelig med at vejlede om transport til Villa Fabio.
Efter ankomst har man mulighed for byrundtur i Lari. En tur ned ad de smalle gader for at studere livets gang og måske slutte af med en expresso på baren, det vil være en god start på ugen i Lari.
Informationsmøde om aftenen samt aftensmad på Villa Fabio.

Dag 2:

Efter morgenmaden starter vi vores første dag i køkkenet. I dag står den på pasta i forskellige størrelser og med forskellige slags saucer til. Vi laver bl.a. ravioli med f.eks. spinat og ricotta. Vi starter fra bunden med at rulle dejen ud.. Herefter frokost hvor vi smager på de forskellige pastatyper, vi har fremstillet.
Om eftermiddagen laver vi dejen til de brød, som vi skal bage dagen efter. Sidst på eftermiddagen har vi sammen med Fabio og Serena en herlig oste- og vinsmagning, hvor vi tester ostene og vinene fra de lokale producenter, som vi besøger senere på ugen.

Dag 3:

Efter morgenmaden tager vi afsted til Livorno for at besøge det store fødevaremarked der. Bygningen hvori markedet befinder sig, er i sig selv meget flot. Indenfor finder man et stort udvalg af kød, fisk, grønstager, krydderier o.l. Vi går en hurtig rundtur med Serena i den store hal, og efterfølgende skal vi selv købe de råvarer, som vi senere skal bruge i køkkenet. Vi forlader markedet og stopper for et kort besøg på den flotte havnepromenade.


Dag 3 fortsat..

Næste stop er den lille by Montenero, hvorfra der er en flot udsigt udover havet og Livorno. Vi har tid til at gå rundt her og får mulighed for at se den flotte kirke. Vi spiser frokost på lokal restaurant i Montenero.
Om eftermiddagen er vi tilbage i køkkenet igen for at bage brødet fra igår og lave små forretter med de råvarer, vi købte på markedet i Livorno.

Dag 4:

Hele dagen idag er vi i køkkenet for at lave hovedretter enten med kød eller med fisk. Ejeren af Villa Fabio køber alt sit kød hos den lokale slagter, som vi senere skal besøge, for så ved han at kvaliteten er iorden. Fisk købes normalt på markedet i Livorno. Af kødretter kan vi f.eks. lave Brassato (steg), Fegatelli (kødruller), eller en Toscana Arrosto (kød med grønsager), eller Cinghiale (vildsvin). Af fiskeretter kunne det være Cacciucco, en berømt ret fra Livorno, som består af forskellige skaldyr, det kan også være stegt fisk eller sågar Baccalá som er klipfisk. Hvilke retter det bliver afhænger af råvarerne.

Dag 5:

Efter morgenmaden går vi til fods til Lari for at besøge den berømte pastafabrik Martelli. Et familieforetagende, som har eksisteret siden 1926, og som siden dengang har været berømt for deres pasta fremstilling. Her ser vi hvordan de bl.a. fremstiller spaghetti. Efter besøget hos Martelli går vi videre til borgen i Lari. Herfra kan man i klart vejr se det skæve tårn i Pisa. På vejen ud af Lari slår vi lige et smut forbi den lokale slagter Davide og smager på hans gode pølser og skinke.
Frokost på Villa Fabio hvor vi smager spaghetti'en fra fabrikken Martelli.

Dag 5 fortsat..

Om eftermiddagen besøger vi vinproducenten Usiglian del Vescovo, som er en mindre producent i området. For mange år siden var der hav, der hvor vingården nu befinder sig. Man finder stadig skaller og aflejringer fra den tid, når man går rundt i vinmarkerne. Vi besøger deres imponerende kælder, hvor vinene ligger på fade. Besøget afsluttes med en vinsmagning af stedets produkter.
Herefter besøger vi det lille ostemejeri, som bestyres af Luigi. Her produceres den berømte pecorino ost. som benyttes meget i den toskanske madlavning. Vi ser deres lille lager af oste, hvor de modnes fra 2 - 6 måneder. Besøget her afsluttes naturligvis også med et par smagsprøver.

Dag 6:

Idag står den på dessert og kager i køkkenet. Vi laver bl.a. Fiorentina cake (en slags sandkage), Torta di Mela (æblekage), Tiramisú, Torta di Noce (valnøddekage), Cantuccini di Siena (småkager med mandler der passer godt til vinsanto, en sød dessertvin) og der er mange flere muligheder. Italienerne er vilde med søde sager og spiser sågar mange af kagerne til morgenmad.

Dag 7:

Denne sidste dag tager vi til Pontedera, som ikke ligger langt fra kursusstedet. Her er det muligt at besøge Vespa museet. Her udstilles de forskellige modeller fra 1946 og op til idag og den spændende historie fortælles her. Fabrikken har også forsøgt sig med at fremstille tog, flyvemaskiner og en Vespa helikopter, men de havde dog mest succes med Vespa scooterne. Det er den samme fabrik, som også fremstiller de små ladvogne, der kaldes Ape.

Dag 8:

Efter morgenmaden er det tid til afsked med Fabio, Tatiana og Serena og Villa Fabio efter en begivenhedsrig uge.

Generelt om madlavningskurset:

Kurset foregår på Villa Fabio, hvor man bliver undervist af Tatiana og Serena. Serena, som i øvrigt er med på hele kurset, taler rigtig godt engelsk og vil hjælpe til i køkkenet med at forklare om de forskellige ingredienser, opskrifter, og traditionelle egnsretter. Noget af det, som vi vil prøve kræfter med kan eksempelvis være hjemmelavet pasta, ravioli, lasagne, forskellige kødretter, salater, tiramisu og ikke mindst bestemoderens fantastiske kage!
De retter, som kursusdeltagerne tilbereder i løbet af dagen, spiser man enten til frokost eller til aftensmaden.

Generelt om Villa Fabio:

På Villa Fabio er der ialt 9 lejligheder. De fleste lejligheder er til 4 personer. Er man 2 personer får man hele lejligheden for sig selv. Rejser man alene får man også en lejlighed for sig selv. Der kan ligeledes arrangeres 2 enkeltsenge i en del af lejlighederne. Lejlighederne består af køkken- opholdsrum med sofa, soveværelse med dobbeltseng, samt badeværelse med bruser. Alle lejlighederne har egen privat terrasse/balkon. På Villa Fabio er der ligeledes stor have med hyggekroge og pool på 14 x 7 meter. Samt naturligvis restaurant.

Byen Lari hvor kurset foregår:

Villa Fabio ligger i gåafstand og med flot udsigt til borgbyen Lari. Fra toppen af borgen har man en god udsigt udover landskabet her syd for Pisa. Lari er en lille hyggelig by med flotte middelalder huse og naturligvis er her også barer, restauranter, indkøbsmuligheder og bank.

Se nærmere for priser og afrejsedatoer her..

Fakta - madlavningskursus Villa Fabio

Fakta - afstande - indkøb:
Købmand 0,5 km
Supermarket 4 km
Restaurant 0 km - der er restaurant på stedet og flere muligheder i Lari
Bar 0,5 km
Pisa 25 km
Lucca 39 km
Firenze 55 km
Siena 70 km
Nærmeste lufthavn Pisa 25 km - Firenze 55 km
Dansk/tyske grænse ca. 1650 km
Fakta - feriebolig:
Antal lejligheder/værelser 8
Pool åben 01.05. - 15.10.
Sengelinned Inkl.
Håndklæder Inkl.
Tv Ja - sattellit
Internet Ja - trådløs i alle lejlighederne - gratis

Priser på madlavningskurser i 2018

Madlavningskursus per person i dobbeltværelse
Perioder: Pris
15/04 - 22/04 7200
07/10 - 14/10 7200
Madlavningskursus per person i enkeltværelse
Perioder: Pris
15/04 - 22/04 8100
07/10 - 14/10 8100

Prisen inkluderer:

- ophold i lejlighed med morgenmad
- 7 x aftenmenu'er på Villa Fabioa - 3 retter
- 5 x frokost på Villa Fabio - 2 retter
- 1 x frokost i Montenero
- 7 x  madlavningskurser i køkkenet - varighed fra 3-4 timer
- besøg hos osteproducent med smagprøver
- besøg hos vinproducent med smagsprøver
- besøg hos lokal slagter med smagsprøver
- besøg hos Martelli, berømt pastafabrik i Lari
- vin- og ostesmagning på Villa Fabio
- udflugt til markedet i Livorno og klosteret i Montenero
- udflugt til Pontedera (Vespa museum)
- engelsktalende guide (datteren Serena) til rådighed hele ugen

Prisen inkluderer ikke:

- drikkevarer til frokost og aftensmad
- togbillet(koster ca. 14 Euro t/r) til Firenze og frokost i Firenze på dag 7
- Fly til Italien samt transport fra lufthavn til kursussted - Toscana-Vacanze er behjælpelig med at arrangere transporten

 

Toscana-Vacanze er medlem af rejsegarantifonden med no. 2726

Deltagerantal:

Kurset gennemføres ved min. 6 deltagere

Lejligheder:

Vi kan oplyse om at der kan arrangeres 2 enkeltsenge i en del af lejlighederne.

Transport - Fly:

Prisen for kurset er med start i Lari. Dvs. prisen inkluderer ikke fly til Pisa, som er den nærmeste lufthavn, samt transport til og fra Lari. Grunden til dette er at man så har mulighed for at udnytte de forskellige gode tilbud fra lavprisselskaberne der flyver til Pisa fra forskellige steder i Danmark. Fra Pisa (alternativt Firenze) er vi, sammen med Villa Fabio,  behjælpelige med at arrangere bustransport til Lari. Normalt skal man regne med en samlet rejsepris på ca. 1000-2000 for både fly og bus. Vi vil naturligvis være behjælpelige med gode råd mht. flyforbindelser, samt stå for det praktiske mht. den videre transport fra Pisa til Lari. Vi har ligeledes erfaret at mange gerne vil have nogle dage før eller efter kurset, f.eks. til at opleve Lucca, Pisa eller Firenze.

Fra København til Pisa er der forbindelser med Norwegian. Lavprisselskabet Vueling flyver ligeledes til Firenze fra København. 

Fra Billund er der muligheder med stop undervejs med forbindelse til Pisa og Firenze. Der er ligeledes gode muligheder fra Hamborg med forbindelse til Pisa, her er det med Lufthansa.
Ryanair flyver ligeledes fra Billund på onsdage og søndage. Hvis man vil have nogle ekstra dage på Villa Fabio er denne forbindelse også en mulighed.
De fleste af luftfartsselskaberne kan kombineres så man ikke behøver at flyve ud og hjem med det samme selskab, det kan give nogle bedre afgang- og ankomsttider.

 

Det siger vores gæster

Alternate Text


Havde en helt fantastisk uge på Villa Fabio i Lari i ægte Toskansk stil, sammen med 9 andre deltagere som jeg ikke kendte på forhånd.

Vi var der alle af samme grund – lysten til at lære at lave skøn italiensk mad.

Vi havde de sødeste og tålmodigste undervisere i mor Tatiana, datter Sarena og veninden Nina, som sørgede for at lære os at bage brød og kager, lave diverse pasta, forretter, hovedretter og desserter.

- Deltager i april måned

 

Læs mere

Om Toscana Syd

Alternate Text


Denne del af Toscana regnes ofte for det klassiske Toscana - landskabet består af bløde bakker beklædt med vin og olivenmarker, silhuetter af cypresser i lange rækker, og et uendeligt antal smukke byer, ofte anlagt på et højdedrag.

Det sydlige Toscana er rig på kulturhistorie, og har med sine kunstskatte og imponerende bygningsværker, haft stor betydning langt ud over egne grænser.

En ferie her i en villa eller en lejlighed i Toscana, indebærer naturligvis også at man skal udforske det skatkammer der er her, hvad angår mad og vin.

Fra ferien i det sydlige Toscana er der ikke langt til de spændende byer Firenze, Siena, San Gimignano, Volterra og vinbyen Montepulciano.

 

Læs mere