Rejseoplevelser - Casa di Vallico

 Fam. Christoffersen boede på Casa di Vallico:

Vi var denne sommer i Garfagna – Toscana for 2.gang, og vi skulle for os afprøve en ny ferieform – lejlighed med pool.
Sædvanligvis har vi rejst med telt og boet på campingplads eller boet på små pensioner, så vi var spændt på, om en hel uge i lejlighed ville gå an.
Men det gjorde det absolut, vi kunne være blevet der i 14 dage!

Vi boede i en fin nyrestaureret lejlighed, som var en del af et landhus med 5 øvrige lejligheder, hvor der var brugt og taget hensyn til de oprindelige materialer.
Jeg nød utrolig meget, at kunne stå ud af sengen om morgen, gå ned og tage en lang og dejlig svømmetur i poolen, og lade blikket vandre ud gennem dalen og op på bjergene langt borte eller kikke på rovfuglene, som svævede over de nært vedliggende trætoppe, og nyde roen og stilheden kun afbrudt af en enkelt bil engang imellem.

Casa di Vallico ligger på landet med kun en enkelt nabo, men som til gengæld rigtig gerne ville byde på vin og småkager og hos hende kunne man købe/få det dejligste friske basilikum.
3-4 km. længere inde i dalen ligger den lille by Fabbriche di Vallico som blev vores lokale handelsby. Der ligger en lille købmand (blandet landhandel), som man kan forestille sig en købmand herhjemme for 50 år siden og hvor man bl.a. kunne købe de lækreste lokale gedeoste. Byen har også en fin lille pizza restaurant hvor der laves god Pizza i stenovn.

Casa di Vallico ligger på ”landet” men med rigtig gode muligheder for små udflugter i den nærmeste omegn. Bl.a. kan man fra Fabbriche di Vallico køre mod bjerget Monte Mantanna som ligger i 1700 meters højde. Man bestiger bjerget på ca. ½ - 1 times vandring i fint terræn og kommer op og får den smukkeste udsigt ud over bjergene og havet.
Man kan også fra Fabbriche di Vallico køre til de gamle små Unesco støttede landsbyer Vagli Sotto og til Vagli di Sopra som ligger smukt op af bjerget, og hvor tiden nærmest syntes at være gået i stå. Hvis man i stedet har mod på at vandre derop; kan man også det.
Modsat vej ud af dalen kommer man efter et par kilometer hurtig til gode indkøbsmuligheder. Bagni di Lucca, som er en større by, men stadig meget hyggelig, men med flere forretninger og restauranter, er absolut også et besøg værd både om dagen og om aftenen.
Er man til endnu mere liv, kan man være i Lucca på en ½ time, det samme til Castelnuovo di Garfagnana.

Vi var af sted med to store teenage drenge og de nød også opholdet meget. Poolen var rigtig god for dem, der var plads til både at tumle, spille bold og svømme. Så en kombination af små daglige ture i området og ophold i poolen og ”haven” var til stor glæde for alle.

 

Fam. Schmidt på Casa di Vallico:

Ja så er vi hjemme i kulden!

Det er meget vanskeligt at finde noget at klage over!

Nem & ukompliceret bestilling og betaling.

Indkvarteringen levede fuldt ud op til det forventede.

FANTASTISK cykel område!

Det vil vi klart anbefale videre uden skam!

Håber vi efterlod huset i tilfredsstillende stand.

Ka` hænde at vi vender tilbage!!

Mange tak for denne gang....

 

Fam. Hempel boede på Casa di Vallico:

1. Kom i kontakt med Toacana-Vacanze gennem internettet (google).

2. Hjemmesiden var omfattende, og der var meget at gennemse, men det var positivt.

3. Var i kontakt med T-V flere gange ifm. bestillingen, og fik en fin service, fik konkrete svar på mine spørgsmål.

4. Ja var generelt tilfreds med det fremsendte før afrejsen.

5. Fantastisk, både beliggendhed, omgivelserne, de små byer omkring som man kunne handle i og selve huset var også fantastisk. Indretningen rigtig god, pæn, velholdt, udsøgt service fra ejerne og rengøring hver dag på fællesarealer. Virkelig anbefalesværdig og prisen taget i betragtning.

6. Området Garfagnana er smukt. Små byer der er værd at besøge, venlig befolkning. Er man til afstresning, afslapning og gåture er Garfagnana ideelt.

7. Der ligger en restaurant til venstre inde i skoven ca. 300 meter før Casale de Ruseelli. Den er et besøg (eller flere) værd, meget autentisk, rustik og alt laves i en åben ovn i det åbne køkken. Besøgt at mange italienere kunne vi se. Venlig betjening, god enkel mad, prisvenlig. Når man ankommer til Casale de Ruseelli og aldrig før har været i området er det rart at vide at man kan få et måltid mad den første aften hvor man ikke har fået provianteret oppe i Fabrico de Vallico.

Tilbage til Casa di Vallico