Rejseoplevelser - Casa Lodovici

Fam. Arling boede i Casa Lodovici:

Vi var meget tilfreds med boligen, den var bedre end forventet. Alt er nyt. Det er virkelig en flot feriebolig med en perfekt udsigt fra en dejlig stor tagterrasse. Intet at sætte en finger på. Et musikanlæg var faktisk det eneste der manglede.
Vagli Sotto er en rigtig dejlig by. Ingen(undtagen 2-3 stykker) kan tale engelsk eller tysk. Det har jo sin charme at forklare italienerne et eller andet med dansk/tysk/engelsk og armfagter. Selve området er utrolig flot og frodig. Castelnuovo di Garfagnana er en tilpas stor by hvor man kan få stillet sin købelyst inden for div. varer. Især supermarkedet "Conad" var vi imponeret over, havde et stort udvalg til forholdvis rimelige penge. "Conad" ligger på den første store vej der drejer tv. når man kommer ind i Castelnuovo fra Vagli Sotto. Stort marked i Cas-
telnuovo torsdag formiddag.
Hvis man vil til stranden ved Forte dei Marmi skal man tage den nordlige del af stranden, da man ellers skal betale 26 euro for 2 liggestole samt parasol!. På den offentlige strand koster det ikke noget at ligge på og den er lige så god som den private.

Fam. Lund boede i Casa Lodovici:
Garfagnana området og især Alpi Apuane er formidabelt. Naturen er smuk og nærmest overvældende, og klimaet er pga. højden til at holde ud. Det var vo-
res første tur til Toscana (og Italien) i det hele taget - men det er bestemt ikke
den sidste.

Af forskellige årsager havde vi valgt at tage toget til Toscana. Dvs. nattog fra Kolding til München og dagtog fra München til Firenze. Turen over Brenner passet er en oplevelse. I Firenze var det planen at leje en bil hos Hertz, men da det lykkedes det italienske jernbanevæsen at forsinke toget ca. 20 minutter fra Verona til Firenze, var vi i tidnød ved ankomsten til banegården. Ankomst ca. 18.40 - og Hertz lukker kl. 1900 !!! Derved startede lavinen. Vi havde da via telefonen til Hertz en meget dårlig oplevelse, som vi ikke skal beskrive nærmere, men resultatet var, at kl. 1900 stod vi på banegården i Firenze UDEN bil !!! Gode råd var dyre, men vi fandt da ud af - efter nogle forgæves forespørgsler hos bl.a. de lokale Carabinieri - at tage en taxa til lufthavnen og leje en bil hos en af Hertz's konkurrenter - uden problemer !!! --- og afsted det gik.

Vi havde medbragt en TOM-TOM GPS navigator (kaldet Hr. HANSEN), så vi var på fuldstændig sikker grund !!!!! Uheldigvis findes adressen Via Dei Fiori 17 både i Vagli Sotto (hvor vi skulle hen) og i Roggio 6 km. længere væk og højere oppe. Af en eller anden årsag havde Hr. HANSEN forvekslet de to byer, så vi fik nogle rundture på diverse muldyrstier i bælgravende mørke og svimlende højder, inden vi ved midnat ved en lokal beboers hjælp i Roggio fik vist vej til Vagli Sotto. For fuldstændighedens skyld skal vi lige nævne, at Vagli Sotto ovenikøbet består af 2 byer (nemlig den nye og den historiske), så efter lidt mere forvirring og et par ekstra rundture i det "nye" Vagli Sotto, lykkedes det til sidst at ramme det rigtige Vagli Sotto. Her havde vi den glæde, at "Good Evening" bar, hvor vi skulle afhente nøglen, stadig holdt åben kl. 0100 om natten (måske endda for vores skyld ???) og vi fik anvist huset, hvor vi så noget frustrerede og rundtossede kunne gå til ro.

Efter den optakt til en uges ferie i Garfagnana kunne resten kun være ideel lykke - og det blev det da også. Casa Lodovici oversteg vore forventninger. Huset er dejligt og nyt indeni, og udsigten fra tagterrassen er ubetalelig. Vagli Sotto selv (altså den historiske) er en skøn by med gamle huse (delvist under restauration) og meget venlige og imødekommende beboere, som ovenikøbet kom forbi og hilste på med vingaver !!! Byen ligger i en lille bjerg-omkranset dal ved den smukke kunstige sø "Lago di Vagli", hvori der gemmer sig en oversvømmet gammel landsby, som kommer til syne hvert tiende år, når de tømmer søen for vedligehold af kanter og dæmninger. Der er så dejligt, at det næsten var FOR svært at tage ud på ture i omegnen, men det kan godt betale sig !!!!! Vi kan anbefale, at man besøger LUCCA og tilbringer en dags tid i den smukke gamle by. Vindens hule: "GROTTA DEL VENTO" er et absolut must, og alene turen dertil kan tage pusten fra en - både på grund af det smukke og afvekslende landskab og på grund af vejene, der placerer sig et sted mellem asfalterede små landsby og bjergveje og muldyrstier. At Hr. HANSEN så lige skulle skræmme livet af os, er en anden sag. På en bjergvej (med en smule asfalt), var vi på vej opefter. Til venstre for bilen var der ca. 10 cm. fra sidespejlet og over til en lodret klippevæg. Til højre var der lige plads til hjulene på kanten af et frit fald på ca. 300 m. Der siger Hr. HANSEN så: "Om 200 meter, DREJ SKARPT TIL HØJRE !!!!! ........ " Det viste sig dog, at han havde ret. Rundt om det næste hjørne dukkede en landsby op, med sideveje og det hele - og det er selve essensen i at køre rundt i GARFAGNANA og ALPI APUANES: Der er oplevelser om hvert eneste hjørne.

Ovenfor Vagli Sotto - højt oppe på bjerget - ligger en forladt landsby ved navn CAMPOCATINO. Hvis man vover sig derop, får man en pragtfuld visuel oplevelse af, hvordan bjergbønderne har levet før automobilets tid, og som bonus får man den mest "bjergtagende" udsigt ned over Lago di Vagli og Vagli Sotto m.m. Prøv det !!!! Ta' derned, nyd naturen, nyd maden (der skal SMAGES og ikke beskrives), nyd klimaet og besøg de gamle byer og landsbyer med slotte og borge m.m. og snyd ikke Jer selv for at kigge på et marmorbrud. Området er en lise for sjælen, og stress er helt glemt, når man skal hjem. Dette er ikke en MICHELIN guide, men et enkelt spisested skal vi da lige nævne. Vi var to gange i Roggio (rigtigt .... den famøse by fra starten af turen), hvor vi på "La Guardia" fik en udsøgt betjening og nogle forrygende dejlige måltider. Et par praktiske råd skal vi også lige have med på vejen: Regn med, at ting ta'r tid !!! - ikke på grund af Italienerne/Toscanerne, men på grund af vejene. Roggio, som vi har nævnt et par gange ligger "kun" 6 km fra Vagli Sotto, men at køre derop tager 20-25 minutter !!!!! Så hvis man ta'r på udflugter, så sørg for at have god tid - og fremfor alt: sørg for at nyde turene. Der ligger mange gratis oplevelser, hvis man ser sig for. Det kan også - trods vores indledende beskrivelse - betale sig at medbringe en GPS - den kan være til megen nytte, især når man skal finde tilbage fra en tur ud i det blå.
Om vi ta'r derned igen ?????????
Gæt selv.

Tilbage til Casa Lodovici