Rejseoplevelser - Casetta di Butia

Fam. Hansen boede på Casetta di Butia:

Vi har mange gange lejet ferieboliger gennem Toscana-vacanze, og altid har vi været super tilfredse.

Der er dog ét sted, der har en speciel plads i vores hjerter, nemlig Casetta di Butia, en dejlig perle i det nordlige Toscana.

Casetta di Butia ligger smukt placeret på en bjergside. Stedet er dejligt og fredsfyldt med udsigt ud over dalen og olivenlunde.

Rosanna som ejer stedet, er en skøn italiensk kvinde, som altid er sød og imødekommende. Om dagen ser man hende gå rundt og samle krydderurter til maden om aftenen, som hun tilbereder med stor kærlighed til sine gæster.

På restauranten serverer Rosanna den skønneste italienske mad, ofte flere forskellige retter. Restauranten ligger smukt placeret med udsigt over dalen, her kan man sidde mange timer og bare nyde mad og stemning.

Vi har hver gang vi har været på Casetta di Butia haft planer om de store oplevelsesture. Men stedet er så pragtfuldt, at vi næsten ikke nænner at forlade det en hel dag. Ofte er vi taget en tur ned til den lille by nede for enden af bjerget. Her går vi tur i de smalle, hyggelige gader, hvor der ligger de mest pragtfulde små delikatesse forretninger. Eller vi har taget en tur til Lucca der er den tætteste større by, meget charmerende og hyggelig. Når vi kommer tilbage til Casetta di Butia føles det bare så dejligt at være ”hjemme” igen.

Vores børn er gudskelov lige så begejstret for stedet som os, og når vi spørger hvor de helst vil holde ferie, lyder svaret prompte: Hos Rosanna!

Fam. Hinrup boede på Casetta di Butia:

Hvordan kom du I kontakt med Toscana-Vacanze:

Vi fandt hjemmesiden på nettet ved at søge på "ferielejlighed Toscana"

Hvad synes du om den lejede feriebolig?

Fuldstændig som beskrevet på hjemmesiden, levede på alle måder op til vores forventninger.

Vi har været så tilfredse med Casetta di Butia, dejlig, dejligt sted og vi kommer gerne igen.

Ejeren på stedet styrer selv den lille restaurant som er FANTASTISK!! Alt hvad hun serverer af grøntsøger er dyrket i hendes egen have og hun laver selv pasta osv. Maden var eminent, potionerne var store og til en rigtig fair pris. Hun har desuden et rigtig godt vinkort med gode vine fra Toscana. Vi endte med at spise der 3 aftener ud af 7 og hver eneste gang serverede hun noget nyt og helt igennem toscansk, lækkert mad. Vær opmærksom på at der kommer 4 retter (antipasti, primo, secondi og dolche) Antipasti alene består af 3 små retter, forretten var oftest pasta og kød til hovedret.. Man triller med garanti tilbage på værelset. Udsigten fra restauranten er heller ikke at kimse af!!

Hvad synes du om området Garfagnana?

Ligger i god afstand til Pisa, Lucca, Barca og mange andre hyggelige byer. Vil man til Firenze og Bologne er det også en mulighed. Området er meget naturskønt og frodigt.

Vi havde masser af fantastiske oplevelser på vores tur.

Lucca er bestemt et besøg værd, dejlig, hyggelig by. Derudover kan man tage til Bagni Di Lucca og få spa-behandlinger i lækre omgivelser.

Pisa er selvsagt også et besøg værd, her spiste vi på en fantastisk restaurant der hed "Spaghetteria alle Bandierine". Som det antydes serveres der hjemmelavet pasta og derudover fik vi den mest fantastiske and med aceto di vino.

Deruodver kan vi varmt anbefale at tage på vinsmagning på Monte Carlo. Vi var så heldige at være de eneste den dag og de gjorde rigtig meget ud af at fortælle og forklare. Vi fik rundtur, vinsmagning og frokost (serveret i vinkælderen) til 15 €. Spørg evt på Casetta di Buttia.

Alt i alt havde vi en fantastisk ferie pga af den gode lejlighed, den fantastiske placering, den gode vin og fantastiske mad :)

 

Fam. Arildsen boede på Casetta di Butia:

Lejligheden(Iris):
Huset/lejligheden er lille, men veludstyret. Man kan sagtens være 4 mennesker – især når vejret er godt og det meste af døgnet tilbringes på terrassen med den fantastiske udsigt over Serchio-dalen.


Omgivelserne:
Haven er smuk og meget velpasset, poolen er et hit – især når temp. sniger op over 30 gr. – og der er en dejlig afslappet stemning på stedet, hvor man kan være sig selv, hvis og når man har lyst til det, og nyde værtsfolkenes gæstfrihed, når man ønsker det.


Området:
Garfagnana er et meget naturskønt og spændende område med masser af muligheder for både natur- og kulturoplevelser. Med base i Caseta di Butia er der masser af muligheder for udflugter i hele Garfagnana-området, samt for besøg i Lucca ( ½ time - kan varmt anbefales), Pisa (45 min.) , Firenze (ta´ bussen fra Lucca– det er hurtigt og billigt) eller en tur til Middelhavet (1 time). Mht. strandtur kan vi anbefale stranden ved Torre del Lago (syd for Viareggio), som ikke er en betalingsstrand, og hvor det er muligt at finde fredelige omgivelser med klitter m.m.
Som en introduktion til Garfagnana-området kan vi varmt anbefale bogen ”Discover Garfagnana” af Vittorio Verole-Bozzello (Grotta del Vento Publications, 2005). Bogen indeholder en generel beskrivelser af Garfagnana – natur, kultuhistorie, mad m.m. – beskrivelse af alle byer (også de meget små landsbyer) samt sidst men ikke mindst 38 meget velbeskrevne udflugter i området, som kan gennemføres pr. bil og til fods. Bogen er på 240 sider, flot illustreret og koster en bagatel af 15 euro.
Vi kan desuden anbefale at udforske nærområdet omkring Caseta di Butia enten til fods, på cykel eller på korte bilture – f.eks. til det gamle kloster San Bartolomeo eller til Monte Bargiglio, hvor der er en fantastisk udsigt mod Lucca, Pisa, Middelhavet og op i Serchio-dalen. Husk også småbyerne i området – Butia, Rocca, Oneta og Cune, som kan nås til fods på mindre end en ½ time.


”Il ristorante:”
Caseta di Butia´s egen lille restaurant, hvor værtinde Rosanna på bestilling serverer en 4 retters menu til 25 euro (incl. vin, kaffe, m.m.) kan ikke nok anbefales. Det er meget lækker, hjemmelavet mad fra Garfagnana og Toscana serveret i en dejlig, gæstfri og afslappet atmosfære – gerne på terrassen oplyst af ildfluer, stjerner og fuldmåne. Men det kan anbefales at samle appetit en dag eller to – portionerne er absolut ikke minimale.


Værtsfolkene:
Værtinden Rosanna, kæresten Gianfranco og den italiensk-australske grandkusine Gracie er utrolig gæstfri og hjælpsomme mht. gode råd om indkøbsmuligheder, udflugter og alskens praktiske spørgsmål. Gracie kan oversætte og tolke – og har desuden lavet en meget udførlig og praktisk engelsk guide/introduktion til området, som ligger i lejligheden. De kommer til Caseta di Butia hver aften og i løbet af dagen kan man så hygge sig med den gamnle pappa Toni, som stadig passer olivenproduktionen, den frodige køkkenhave og hønsene.Rosanna har sin egen lille produktion af eksklusiv olivenolie og honning – begge dele kan varmt anbefales.
Samlet vurdering:
Efter 2 dejlige uger i Caseta di Butia tøver vi ikke med at tildele stedet 6 ud af 6 oliven og satser meget på at vende tilbage igen næste år.

 

Fam. Rosenvang boede på Casetta di Butia:

Hvordan kom du i kontakt med Toscana-Vacanze?

Gennem nogle bekendte

Hvad synes du om hjemmesiden?

Overskuelig. God information. Nem at bruge. Gode links og billeder.

Var du tilfreds med det tilsendte materiale før afrejse?

Ja! Materialet var fint og sammen med info fra hjemmesiden var det alt vi behøvede. Kanon god kørselsbeskrivelse.

Hvad synes du om den lejede feriebolig?

Utrolig dejlig! Hyggelig, autentisk, velindrettet, ren og pæn. Afslappende atmosfære.

Hvad synes du om Garfagnana området?

Et fantastisk område med rigtig mange gode udflugtsmuligheder og spisesteder. Meget charmerende og gæstfri lokalbefolkning.

Slow food restauranter i nærheden:
Borgo a Mozzano - restaurant Osteria i Macelli
Bagni di Lucca restaurant - Cavalier Bruno

Castelnuovo di Garfagnana: Alletiders by med lækre delikatesser/specialiteter i de små stræder og i nærheden af byen.

Moncatini Terme/Moncatini Alto: Dejligt område og kurby med lækre faciliteter og utrolig flot arkitektur. "High Class Shopping" - Mondænt.

 

Fam. Wiboe boede på Casetta di Butia:
Ovenud tilfreds. Meget venlig betjening. Usædvanlig dejlig restaurant, med lækkert mad, personlig betjening og til rimelige priser. Rent og lækker lejlighed, helt nyt, fantastisk udsigt, smukt grønt og frodigt. Vidunderlig udsigt fra poolen. Restauranten er guld værd. Vi endte med at spise der hver aften. 4 retter mad, vin, vand og kaffe til 20 euro per person, der er rabat for børn.

Fam. Andersen boede på Casetta di Butia:
Restaurant A Palazzo

Vi vil gerne anbefale en restaurant vi har besøgt flere gange, senest i 2012,
nemlig A Palazzo ved Pieve di Brancoli http://www.ristoranteapalazzo.it

Restaurant ligger virkelig flot oppe ad en 5 km lang smal snoet vej, så giv ikke
op når du har kørt de første kilometer.

Det er ikke et meget turistet sted, men man kan få et menukort på engelsk.
Man kan derimod ikke være sikker på at de taler engelsk, det kommer vist an
på hvem der er til stede.

Maden er god hjemmelavet italiensk mad til meget rimelige priser.

Vandreture

Kør til Vagli di Sotto og videre til den lille sæterlandby Campocatino.
Herfra udgår flotte vandreturer i flere sværhedsgrader. Der er et refugium på
stedet og her kan man få lidt at spise samt adgang til toiletfaciliteter.

(for 6. gang på vej til Casetta de Butia)

 

Tilbage til Casetta di Butia