Italien har skabt nogle af de mest populære drikkevarer, der nydes over hele verden i dag. Fra lokalt producerede vine og bitre likører til landets karakteristiske kaffekultur, Der er derfor meget at lære om italienske drikkevarer...
I Italien er man med rette meget stolt af sit køkken, og den store udbredelse og anerkendelse italiensk mad har fået ud over hele verden.
For at sikre og beskytte de gastronomiske traditioner stiftedes i 1953 Academia Italiana delle Cucina. Her registrerer man efter grundige undersøgelser de officielle versioner af forskellige opskrifter.
Det gælder også for retten ”il ragu classico alla bolognese”, der i den danske version kaldes for ”spaghetti med kødsovs”.
Alle, der har rejst i Italien, har sandsynligvis spist denne ret på en restaurant...
Det oldgamle og legendariske symbol på Chianti Classico Vine, der stammer helt tilbage fra de urolige og ofte blodige tider, der herskede i Toscana i middelalderen.
Læs mere her
Italiensk gelato har en lang og rig historie, der strækker sig tilbage til antikken. Gelato, som er italiensk for is, er blevet nydt af mennesker i tusindvis af år og har udviklet sig til den populære dessert, vi kender i dag