ragu alla bolognese | book din næste feriebolig her nu
ragu alla bolognese

TAGLIATELLA AL RAGU ALLA BOLOGNESE

Smag på det autentiske Toscana

I Italien er man med rette meget stolt af sit køkken, og den store udbredelse og anerkendelse italiensk mad har fået ud over hele verden.
 
For at sikre og beskytte de gastronomiske traditioner stiftedes i 1953 Academia Italiana delle Cucina. Her registrerer man efter grundige undersøgelser de officielle versioner af forskellige opskrifter.
 
Det gælder også for retten ”il ragu classico alla bolognese”, der i den danske version kaldes for ”spaghetti med kødsovs”.
 
I har sikkert også jeres egen opskrift i jeres familie, men her er den officielle italienske opskrift.
 
Prøv den originale opskrift
Jeg kan kun anbefale dig at prøve den. Ragu alla bolognese smager nemlig aldeles fremragende. Selv på en kedelig dansk efterårsag smager det næsten som at være i Toscana!


Ingredienser til 4 personer

  • ​​​​​​​300 g hakket magert oksekød
  • 150 g bacon (gerne pancetta)
  • 50 g gulerod
  • 50 g bladselleri
  • 50 g løg
  • 300 g tomatpure
  • 1 glas rødvin
  • ca. ½ liter okseboullion
  • olivenolie, salt og peber
  • 1 glas mælk eller fløde (valgfrit)




Sådan gør du:

  • baconen/pancettaen hakkes fint i små tern og brunes let i en tykbundet gryde ved middel varme
  • grøntsagerne hakkes eller rives så fint som muligt
  • tilsæt grøntsagerne og sauter dem sammen med baconen ved middel varme
  • tilsæt kødet og rør rundt til det er blevet brunt – husk at røre rundt imens
  • tilsæt rødvin
  • rør tomatpure op med lidt af den varme bouillon og tilsæt den sammen med resten af bouillonen
  • tilsæt mælk eller fløde for at dæmpe smagen af tomater
  • læg låg på, og lad retten simre i mindst 2 timer ved lav varme
  • smag til med salt og peber

 
Mine kommentarer:
I vores familie har vi tilrettet opskriften lidt – ligesom også alle familier i Italien har deres egen version af retten. Jeg synes f.eks. at det smager bedre med kun ca 100 gr. tomatpure.

Jeg tilsætter også gerne nogle laurbærblade.

Det vigtigste ved denne ret er tid. Det er meget vigtigt, at den får lov til at simre mindst 2 timer og bedst, hvis du laver den om formiddagen eller dagen før.

Og sidst men ikke mindst serverer jeg næsten altid retten med båndpasta kaldet tagliatelle frem for spaghetti. Det gør man næsten altid i Italien, og det skyldes at sovsen eller raguen hænger bedre ved denne type pasta.


Pasta til 4 personer

  • Kog ca. 320 gr. pasta til den er al dente
  • brug 1 l vand pr 100 gram pasta - og tilsæt rigeligt med salt, men ingen olie
  • hæld vandet fra pastaen i et dørslag
  • bland straks pasta med ragu og servér med friskrevet parmesan eller peccorino

 

OBS:
Husk at købe noget rigtig god pasta, f.eks. af mærket Rummo. Tro mig - det gør bare en verden til forskel.
 
Velbekomme

 

 

 

NYD DIN TAGLIALLE  RAGU ALLA BOLOGNESE I ITALIEN

TOSCANA

 

Ragu alla bolognese smager godt i Danmark - men det er nu bedst, når man får  det serveret på en lille hyggelig resturant i Toscvana

Har du det også sådan, kan du nemt booke en af mine fantastiske feieboliger i Toscana

Se alle de smukke ferieboliger

KATEGORIER

 

 

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt mig gerne for yderligere info på  

Mail:        info@toscana-vacanze.dk
Telefon:    2060 8282

Venlig hilsen 
Carsten Møller 
Ejer, Toscana Vacanze 


Jeres rejse - min passion.

CASRSTEN MØLLER