I Italien er man med rette meget stolt af sit køkken, og den store udbredelse og anerkendelse italiensk mad har fået ud over hele verden.
For at sikre og beskytte de gastronomiske traditioner stiftedes i 1953 Academia Italiana delle Cucina. Her registrerer man efter grundige undersøgelser de officielle versioner af forskellige opskrifter.
Det gælder også for retten ”il ragu classico alla bolognese”, der i den danske version kaldes for ”spaghetti med kødsovs”.
I har sikkert også jeres egen opskrift i jeres familie, men her er den officielle italienske opskrift.
Prøv den originale opskrift
Jeg kan kun anbefale dig at prøve den. Ragu alla bolognese smager nemlig aldeles fremragende. Selv på en kedelig dansk efterårsag smager det næsten som at være i Toscana!
Ingredienser til 4 personer
Sådan gør du:
Mine kommentarer:
I vores familie har vi tilrettet opskriften lidt – ligesom også alle familier i Italien har deres egen version af retten. Jeg synes f.eks. at det smager bedre med kun ca 100 gr. tomatpure.
Jeg tilsætter også gerne nogle laurbærblade.
Det vigtigste ved denne ret er tid. Det er meget vigtigt, at den får lov til at simre mindst 2 timer og bedst, hvis du laver den om formiddagen eller dagen før.
Og sidst men ikke mindst serverer jeg næsten altid retten med båndpasta kaldet tagliatelle frem for spaghetti. Det gør man næsten altid i Italien, og det skyldes at sovsen eller raguen hænger bedre ved denne type pasta.
Pasta til 4 personer
OBS:
Husk at købe noget rigtig god pasta, f.eks. af mærket Rummo. Tro mig - det gør bare en verden til forskel.
Velbekomme
Ragu alla bolognese smager godt i Danmark - men det er nu bedst, når man får det serveret på en lille hyggelig resturant i Toscvana
Har du det også sådan, kan du nemt booke en af mine fantastiske feieboliger i Toscana
Se alle de smukke ferieboliger
Kontakt mig gerne for yderligere info på
Mail: info@toscana-vacanze.dk
Telefon: 2060 8282
Venlig hilsen
Carsten Møller
Ejer, Toscana Vacanze
Jeres rejse - min passion.